Rezultate Digitalizare IMM PNRR – primele 1.020 proiecte ale firmelor admise cu finanțare de până la 100.000 euro
Vești bune! Primele 1.020 proiecte sunt admise la finanțare în programul Digitalizarea IMM-urilor cu granturi de până la 100.000 euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat lista primelor 1.020 de proiecte admise la finanțare în cadrul apelului de proiecte „Digitalizarea IMM-urilor Grant de până la 100.000 euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale”.
Firmele înscrise în programul Digitalizare IMM o să înceapă să primească deciziile de aprobare a cererilor de finanțare.
Pasul următor? Semnarea contractelor, iar după decizia de acceptare a finanțărilor, firmele pot începe implementarea soluțiilor digitale aprobate în proiecte.
Reamintim că Programul de Digitalizare a IMM-urilor s-a încheiat vineri, 30 iunie 2023, la ora 23:59. În intervalul 15 februarie, ora 10:00 – 30 iunie 2023, ora 24:00, s-au înregistrat 7.188 de proiecte depuse pe platforma PNRR.
Noi, la One-IT, am ajutat peste 200 de firme din Romania cu Oferte IT conforme DESI pentru programul Digitalizare IMM. Și pe multe dintre ele și cu justificarile necesare pe IT în cadrul proiectelor.
Am oferit celor care au depus proiecte: soluții și echipamente IT, soft CRM / ERP, soluții IoT, automatizare cu AI (inteligență artificială), Cloud computing.
Vezi aici câteva dintre pachetele propuse de One-IT: www.one-it.ro/blog/pachete-de-digitalizare-exemple-in-cadrul-programului-digitalizare-imm/
Proiectele care au obținut 100 de puncte în etapa de evaluare tehnică și financiară (ETF) au fost ierarhizate în funcție de criteriul de departajare: rentabilitatea activității operaționale în exercițiul financiar 2022, conform ghidului specific. Începând cu data de 5 decembrie 2023, deciziile de acceptare a finanțărilor vor fi comunicate solicitanților prin platforma proiecte.pnrr.gov.ro.
Cu acest prilej, MIPE informează solicitanții că etapa de evaluare tehnică și financiară (ETF) a fost finalizată pentru toate cele 7.188 de cereri de finanțate, restul proiectelor depuse fiind în prezent în etapa de verificare a conformității administrative și a eligibilității (CAE).
Ministerul comunică faptul că având în vedere volumul foarte mare de cereri depuse, echipa MIPE a depus eforturi considerabile pentru finalizarea celei de-a doua etape de evaluare (CAE) pentru toate cererile depuse și că liste intermediare cu rezultatele procesului de evaluare vor fi periodic publicate.
Pentru a asigura gestionarea eficientă a numărului mare de cereri de finanțare depuse, MIPE a apelat, printr-o procedură publică de achiziție, la identificarea, achiziționarea și implementarea unei soluții de tip RPA (Robotic Process Automation), soluție realizată de startup-ul românesc Tailent, contractat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Prin intermediul roboților software, s-a acordat punctajul ETF și s-au clasificat proiectele depuse în cadrul PNRR în ordinea descrescătoare a punctajelor.
Astfel, MIPE este una dintre primele instituții publice centrale care au adoptat tehnologii inovatoare RPA, evidențiind angajamentul său ferm pentru eficientizarea proceselor administrative în linie directă cu misiunea ministerului de a intermedia accesul românilor la fondurile europene nerambursabile în vederea dezvoltării durabile a României.
MIPE continuă să își consolideze angajamentul de a facilita accesul la finanțare pentru IMM-uri și de a susține transformarea digitală a sectorului privat. Această inițiativă reflectă eforturile constante ale MIPE de a stimula dezvoltarea economică și inovația în rândul întreprinderilor mici și mijlocii din România.
Clarificare legată de această selecție la finanțare: Firmele finanțate fac parte din cele care au obținut 100 de puncte, însă au și o rentabilitate mare, fiind selectate în funcție de criteriul de departajare, care constă în ponderea profitului în cifra de afaceri în caz de punctaj egal. Suma totală alocată pentru cele 1.020 de proiecte este de 34 de milioane de euro. În total, valoarea proiectelor depuse se ridică la aproximativ 250 de milioane de euro, în timp ce bugetul total disponibil este de 347 de milioane de euro; din informațiile acestea rezultă că toate firmele vor primi finanțare, lăsând un rest de aproximativ 97 de milioane de euro.
Dacă dorești să afli informații suplimentare despre Digitalizare sau dorești o soluție conformă cu indicatorii DESI, completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta pentru detaliile dorite:
Descarcă lista primelor 1.020 de proiecte admise la finanțare
- One-IT furnizează echipamente, soluții și softuri pentru SmartLab-uri complete | PNRR/PNRAS Digitalizare scoli - 18 septembrie 2024
- Apple iPhone 16: Smartphone-ul conceput pentru AI, cu funcții noi – Apple Intelligence și Controlul Camerei - 9 septembrie 2024
- Programul #DigiLocal – ghid și instrucțiuni pentru Transformarea Digitală a Autorităților Publice Locale - 2 septembrie 2024