Descopera avantajele laptopurilor dotate cu unitati SSD
Majoritatea oamenilor care se pregatesc sa achizitioneze un laptop au adesea de luat decizii importante (nu doar legate de brand, dimensiuni, procesor), ci si in ceea ce priveste unitatile de stocare a datelor – de tip solid state drive (SSD) sau hard disk drive (HDD). In acest articol vom prezenta cateva informatii utile, precum si principalele avantaje legate de aceasta tehnologie SSD. Foarte multi dintre noi am auzit ca pretul acestora a scazut, ca sunt foarte performante sau ca asigura o pornire rapida a calculatorului. Vom aborda insa si aspecte practice, concrete, pentru ca in final sa intelegem mai clar aceste produse si implicatiile pe care le aduc in lumea IT. Iar daca te vei convinge ca aceasta e solutia ce se potriveste cel mai bine nevoilor tale vei putea alege modelele de laptopuri cu SSD, direct din oferta One-IT !
- Ce inseamna SSD ?
Incercand sa descriem aceste componente intr-un mod foarte simplu, le putem compara cu versiunile extrem de populare ale stick-urilor de memorie USB. La fel ca si acestea din urma, nici SSD-urile nu au piese care se misca (in comparatie cu clasicele HDD-uri). Informatia e astfel stocata pe micro cipuri – aspect ce asigura o viteza net superioara. Exista un procesor principal (controller) ce are rolul de a efectua decizii legate de stocare, primire, cache si stergerea informatiei (precum si operatiuni mai complexe, cum ar fi corectarea erorilor, criptare, etc). In mod standard, SDD-urile sunt fabricate la dimensiunea de 2.5 (dar si 1.8″ sau 3.5″).
- Caracteristicile unitatilor SSD
Exista numeroase analize, comparatii si teste realizate pentru a arata care sunt avantajele si dezavantajele unitatilor SSD (puse langa functionarea HDD-urilor). Vom prezenta pe scurt doar informatiile ce se refera la primele amintite, acoperind domenii ca pret, zgomot, capacitate, viteza, durata de viata s.a.
– Putere folosita/autonomia bateriei – un SSD consuma mai putin, aducand plusuri de peste 30 de minute functionarii pe baterie
– Cost – preturi usor mai ridicate
– Capacitate – in mod standard, pot atinge valoarea de 512 GB pentru laptopuri
– Viteza de bootare a sistemului de operare – jumatate din cea standard
– Zgomot sau vibratii – datorita faptului ca nu au in componenta parti mobile, nu vor produce sunete, nici nu vor vibra
– Caldura degajata – foarte putina (datorita consumului mai mic si a constructiei)
– Durata de utilizare – sansele de defectiune sunt cu 25% mai mici
– Viteza de scriere/copiere a fisierelor – in general ea depaseste 200 de mb/s si poate sa ajunga la valori de chiar 500 mb
– Viteza de deschidere a fisierelor stocate – cu 30% mai mare decat a HDD-urilor
– Rezistenta la efectele magnetismului.
Trebuie precizat ca exista si variante hibrid – laptopuri care incorporeaza ambele solutii (SDD si HDD). Desigur, pana la urma decizia de achizitiona un anumit produs, cu o anumita configuratie va depinde in totalitate de cumparator. Cunoscand acum toate aceste plusuri, e insa aproape imposibil sa nu ne indreptam catre sectiunea de laptopuri ce e echipata cu astfel de componente. Te vei bucura de o inalta performanta ce iti poate oferi timpi de initializare extrem de rapizi si o viteza incredibila pentru a naviga intre aplicatii ! Descopera aici gama de laptopuri cu SSD, prin oferta actuala One-IT !
sursa foto: freedigitalphotos.net
- Descopera avantajele laptopurilor dotate cu unitati SSD - 23 octombrie 2013
- Avantajele noilor Smart TV de la Toshiba – seria TL - 16 mai 2013
- Cercetarea Si Dezvoltarea – Doua Concepte De Baza Ale Succesului Toshiba - 29 aprilie 2013
prefer sdd tehnologia este oarecum new:)! trebuie sa ne adaptam ce este nou costa si mai mult e clar ca este mai scumpa , nu pot sa zic ca hdd incorporat ma deranjeaza sau ca nu imi place, mi-a recuperta f bine datele si de pe un hdd incorporat
Intr-adevar costa dar merita toti bani. Si se pare ca tot ce iese nou pe piata, la inceput are calitate mai buna sa-i uimeasca pe clienti dupa calitatea si pretul scad.