5 Sfaturi IT utile in orice business pentru buna functionare a echipamentelor

5/5 - (3 votes)

Pentru a creste productivitatea in orice afacere partea IT este o componenta foarte importanta care poate influenta in mod direct performanta companiei si rezultatele obtinute; va prezentam in acest articol 5 Sfaturi IT utile in orice business pentru buna functionare a echipamentelor:

1. Update-ul softurilor de securitate

Software Security 2014 Intr-adevar atunci cand calculatoarele noastre incep sa isi actualizeze soft-urile lucreaza mai incet in aplicatiile clasice, dar este necesar sa se faca acest update pentru a le mentine in functiune si sa nu fie vulnerabile.
Daca nu va actualizati software-ul de securitate in mod frecvent, este mai usor pentru a obtine malware sau troieni care ar putea fura informatiile dvs. si dauna computerului dumneavoastra. Cele mai multe programe au programate actualizari automate, dar ceea ce face parte din rutina ta este de ajutor.
Este important sa verificati ca aceste actualizari sa se realizeze in timp util. Antivirusul de pe calculator trebuie sa se updateze zilnic iar unele programe ( exemplu: Flash Player sau Java ) de fiecare data cand exista un update.
Ca sa nu va intrerupa din treaba zilnica puteti sa setati sa va intrebe fiecare program cand are update daca sa isi faca atunci sau mai tarziu. Daca ii dati amanare este bine sa nu amanati actualizarea mai mult cu 24-48 ore.

2. Programati-va back-up-uri pe un device extern

BackupSa fim sinceri, back-up la hard disk este ultimul lucru pe lista dvs. de prioritati, dar ganditi-va ce ati face daca HDD-ul dvs s-ar defecta de pe o zi pe alta? Daca toate pozele cu familia/cu copii sunt pe acel hard disk ? Si daca nu se mai pot recupera acele date? Atunci o sa fie prea tarziu ca sa faceti back-up.
La noi in service-ul One-IT vin frecvent clienti carora li sa defectat hard-disk-ul si vor sa le recuperam datele, pozele sau documentele; uneori se pot recupera dar cele mai des intalnite sunt situatiile in care nu se mai poate recupera nimic.
Programati-va back-up-uri cel putin saptamanal pe un device extern. Acest device extern poate fi un HDD pe USB, un NAS ( Network Attachet Storage) sau un server de back-up.
Ca si o varianta mai rapida este back-up-ul in Cloud care face back-up instant la fisiere – aici pot fi luate in calcul 2 variante cloud public si cloud privat.

Cel mai important este sa faceti orice tip de back-up , numai sa fie facut, sa fie unul regulat ca sa va tineti  informatiile/ pozele / datele in siguranta!

 

3. Pastrati calculatorul/laptopul dvs. in forma buna

Este important sa aveti grija de computerul pe care il folositi si sa-l pastrati in forma buna, prevenirea este intotdeauna mult mai buna decat sa repararea. Exista o serie de lucruri usoare pe care le puteti face pentru a mentine PC-ul/laptop-ul in mare forma.
Facand aceste lucruri va asigurati si ca viteza de lucru nu incetineste.

In primul rand un software antivirus ar ajuta sa fie instalat. Chiar daca stii ce le descarcati de pe internet, acestea pot contine un virus care creeaza probleme de software si de asemenea pot incetini operatiunile de sistem si performanta.

Periodic trebuie curatat PC-ul sau Laptop-ul de praf.
In el se acumuleaza praf intern datorita ventilatoarelor de racire. Praful este principalul vinovat in peste 65% din cazurile defectiunii unui laptop.
Daca se acumuleaza praf, sistemul nu se poate raci in mod corect si caldura poate distruge chiar si placa de baza.
Operatiunile de curatare sunt indicate sa se faca de catre profesionisti in domeniu; pentru Laptop-uri este recomandat sa se faca intr-un centru service autorizat laptop, unde se schimba pasta termoconductoare care face trasferul termic intre procesor si radiator si se face recalibrarea coolerului.

 

4. Lucrati intotdeauna cu cei profesionisti.


Putem sa asemanam domeniul IT cu domeniul medical: pe multi oameni cand ii doare ceva intreba rudele si prietenii despre ce ar putea avea – dar in final tot la medic o sa ajunga pentru ca acela este intr-adevar specialistul. Specialistii au cunostinte tehnice aprofundate precum si aparatura necesara.
La fel si in IT: cel mai indicat este sa veniti direct la specialisti pentru a rezolva problema intr-adevar.

La achizitia unui produs IT este important sa il achizitionati de acolo de unde aveti si suport tehnic specializat si consultanta dedicata.
Acesta este un produs de folosinta indelungata care trebuie sa va tina macar 2-3 ani – de aceea aveti nevoie de un furnizor care sa va rezolve rapid eventualele probleme aparute cu produsul dvs. Stim ca in momentul cand achizitionati un produs nou nu va ganditi ca acesta s-ar putea strica – dar statistic cam 4-10 % din echipamente se strica in primele 6 luni de la functionare.
Noi in service-ul One-IT am avut mai multe cazuri in care clienti care si-au achizitionat produse IT din supermarket-uri si apoi au renuntat la garantie platind extra serviciile de service doar ca se rezolve in timp util.
In plus unui produs IT i se poate face si upgrade de performante in timp: marire memorie, hard-disk sau procesor; acest upgrade se poate face doar in locul de unde s-a facut achizitia (ca sa nu se piarda garantia) si doar centrele autorizate de service pot sa faca acest lucru.

 

5. Optimizati costurile cu IT-ul

ProductivityProductivitatea inseamna foarte mult – iar in ultimul timp aceasta productivitate este direct proportionala cu functionabilitatea IT-ului corespunzator.
Orice calculator care merge mai incet o sa va tina in loc ca sa obtineti rezultate optime cu munca dumneavostra.
De multe ori este necesar externalizarea unor servicii – atat de service IT cat si de storage, back-up si Cloud.
Economiile de costuri sunt un lucru complicat. Toata lumea le vrea, si vrea sa stie daca externalizarea sau migrarea in Cloud va ajuta in economia costurilor.
Aceste economii se analizeaza individual si personalizat. O solutie pentru o companie / o persoana nu o sa functioneze la fel de bine pentru o alta companie / altcineva. Putem din nou sa asemanam domeniul IT cu cel medical: un tratament pentru o persoana este putin probabil sa aiba efecte pozitive la altcineva, fara analizarea persoanei respective si a starii sale de sanatate.
In IT o externalizare a serviciilor sau un Cloud poate salva intr-adevar bani, dar potentialele economii depind de ceea ce se petrece acum. Daca nu aveti / nu stiti datele exacte, atunci va fi destul de greu sa stim daca o anumita schimbare va duce la economii sau chiar la cresterea costurilor .

Cel mai important lucru este sa va faceti o balanta exacta cu cat cheltuiti acum pe IT, iar de acolo va ajutam noi sa optimizati costurile 🙂

Vezi pe acest link serviciile B2B facute de One-IT: http://www.one-it.ro/solutii-it-b2b.html

 

Etichete: , , , , , , ,

One thought on “5 Sfaturi IT utile in orice business pentru buna functionare a echipamentelor

  1. Paula C. - 21 mai 2018 at 15:20

    Multumesc mult pentru aceste sfaturi!
    Sunt multumita si de recomandarea de back-up pe NAS ce mi-ati dat-o. Merge foarte ok echipamentul Synology de la voi !

Leave a Reply