Start „Femeia Antreprenor” 2024 – Finanțări de până la 200.000 lei pentru antreprenoare, din 30 iulie
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat deschiderea apelului de proiecte pentru programul „Femeia Antreprenor” – ediția 2024! Antreprenoarele din sectorul IMM se pot deja înscrie pentru finanțări de până la 200.000 lei (inclusiv pentru digitalizare), începând de marți, 30 iulie 2024.
Perioada de înscriere rămâne deschisă timp de 45 de zile lucrătoare, de la ora 10:00 a primei zile și până la ora 20:00 a ultimei zile. Termenul limită poate fi prelungit în funcție de disponibilitatea fondurilor.
Pentru a consulta procedura și anexele, accesați COMUNICATUL OFICIAL MEAT
Cheltuieli eligibile
Printre cheltuielile eligibile se numără:
-
Echipamente IT, tehnică de calcul tip PC, unitate centrală, server, monitor, imprimantă/copiator/multifuncțională, sisteme portabile, telefoane smart și tablete.
-
Site de prezentare a activității, magazin on-line, cheltuieli înregistrare domeniu fără hosting, soft/softuri necesar/necesare desfășurării activității, semnătură electronică, licențe necesare desfășurării activității. Cheltuiala cu semnătura electronică este eligibilă și înainte de semnarea acordului de finanțare.
Programul „Femeia Antreprenor” oferă o Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) de maximum 200.000 lei per beneficiar, sumă care poate reprezenta până la 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.
One-IT, în calitate de furnizor și integrator de echipamente și soluții IT, te ajută și cu:
- identificarea echipamentelor și soluțiilor IT eligibile în proiect și potrivite specificului activității IMM-ului;
- oferte personalizate care să se potrivească perfect nevoilor firmei.
- furnizarea documentelor de decont (legate de cheltuielile IT) necesare pentru cererea de rambursare a cheltuielilor din proiect.
Detalii importante
- Programul „Femeia Antreprenor” oferă o Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) de maximum 200.000 lei per beneficiar, sumă care poate reprezenta până la 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului.
-
Punctajul maxim care se poate obține este de 100 de puncte, iar punctajul minim pentru accesarea programului este de 50 de puncte.
-
Se acordă maximum de 20 de puncte la criteriul aferent investiției în echipamente tehnologice dacă: Ponderea investițiilor în echipamente tehnologice și cheltuielilor asimilate echipamentelor reprezintă mai mult de 60% din valoarea cheltuielilor eligibile înscrise în cererea de finanțare. În această categorie intră și echipamentele IT.
Programul este destinat societăților care:
– Sunt înființate până la data de 31.12.2021, inclusiv și sunt înregistrate la Oficiul Național al Registrului Comerțului, au sediul social/punct de lucru și își desfășoară activitatea pe teritoriul României;
– Cel puțin 50% din părțile sociale/acțiuni ale societății aplicante sunt deținute de femei. Pentru societățile înființate în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea și funcționarea cooperației, condiția se consideră îndeplinită dacă majoritatea membrilor cooperatiști din Consiliul de Administrație este formată din femei.
Toate condițiile de eligibilitate pot fi consultate în Procedura de implementare a programului „Femeia Antreprenor” 2024.
Pentru a fi eligibile, firmele aplicante trebuie să contribuie cu minimum 10% din valoarea eligibilă a proiectului. De asemenea, este esențial ca cel puțin 50% din părțile sociale sau acțiunile societății aplicante să fie deținute de femei. Pentru societățile înființate conform Legii nr. 1/2005 privind cooperativa, această condiție este îndeplinită dacă majoritatea membrilor cooperatiști din Consiliul de Administrație sunt femei.
Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2024, aprobat prin Legea nr. 421/2023 de aprobare a bugetului de stat pe anul 2024, este de 200.000.000 lei.
Cum aplicați
Aplicațiile vor fi depuse exclusiv online, prin intermediul platformei informatice dedicate, disponibilă aici: https://minimis.imm.gov.ro , iar selecția proiectelor se va face în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute, în următoarele condiții:
– Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului;
Pe toata perioada înscrierii, pagina de transparență, unde situația înscrierilor poate fi urmărită în timp real este disponibilă la următorul link: https://minimis.imm.gov.ro/transparenta-femeia-antreprenor .
IMPORTANT: După completarea și trimiterea on-line a formularului de înscriere nu se mai pot face completări/modificări asupra acestuia.
Obiectivele Programului
Programul „Femeia Antreprenor” urmărește stimularea și sprijinirea înființării și dezvoltării IMM-urilor conduse de femei. Scopul este de a îmbunătăți performanțele economice ale acestor afaceri și de a promova o creștere economică inteligentă, sustenabilă și inclusivă. Accentul este pus pe digitalizare, dezvoltare durabilă, inovare și pregătire antreprenorială, toate acestea în contextul echilibrării obligațiilor familiale și profesionale și combaterii prejudecăților locale.
Urăm mult succes aplicantelor acestui program! One-IT vă asigură de toată disponibilitatea și dedicarea pentru găsirea celor mai bune tehnologii IT în procesul de digitalizare a activității.
- Sfârșitul suportului pentru Windows 10: când, ce înseamnă și cum să faci tranziția la Windows 11 - 3 decembrie 2024
- Final de apel: Proiectele Digitalizare IMM ADR Nord-Vest au fost depuse cu succes - 28 noiembrie 2024
- SEO poisoning: pericolul invizibil din rezultatele motoarelor de căutare - 18 noiembrie 2024