9 sugestii pentru achiziția corectă a unui LAPTOP
Fie că doriți să vă achiziționați primul dumneavoastră notebook sau doriți să îl schimbați pe cel vechi, trebuie să țineți cont de anumite aspecte și să fiți informați corect pentru ca în final să faceți cea mai bună alegere.
1. Prima sugestie este să știți răspunsul la întrebarea „La ce voi folosi acest laptop?”
Poate pentru filme, birou, jocuri, grafică, pentru toate sau puțin din fiecare, ei bine și cum aflăm noi care laptop ni se potrivește nevoilor noastre ? De cele mai multe ori răspunsul îl căutăm pe internet, pe bloguri și citim articole, păreri și comentarii ale zeci și chiar sute de persoane. Multe dintre aceste persoane se contrazic între performanțele unui procesor AMD și unul INTEL , a plăcilor video Nvidia și ATI, sau că laptopurile DELL sunt mai bune decât Acer, și multe alte contradictorii și până la urmă nu înțelegem nimic.
Este important sa investești într-un laptop la care ii vei folosi performanțele la maxim. Dacă de exemplu utilizarea laptopului este pentru navigare pe internet, redactarea unor documente în Word și vizionarea unor filme, investiția în laptopul nou este mai mică decât investiția pentru un laptop pe care să ruleze fără probleme ultimele jocuri apărute.
Investiția în cel mai bun, cel mai tare laptop de pe piață pentru o utilizare clasică, nu are rost. Este ca și cum v-ați cumpăra un avion dar nu aveți spațiu pentru pista de decolare/aterizare.
2. Stabilirea unui buget.
Trebuie să stabiliți o valoare a investiției pe care urmează să o faceți. Astfel vi se poate recomanda cel mai bun laptop existent în bugetul respectiv. Contează să alegeți modelul care are cel mai bun raport: Preț/Performanță.
3. Importanța performanțelor laptopului.
Este important să vă gândiți la ce ar putea conta mai mult: specificațiile tehnice sau designul și culoarea.
Fiecare are o importanță aparte, specificațiile tehnice determină performanțele laptopului dar designul și culoarea să vă fie pe plac deoarece cui ii place să vadă un produs zi de zi și să nu-i placă chiar deloc ?
În ceea ce privește performanțele laptopurilor, bănuim că ați observat că brandurile Asus, Acer, Toshiba, Dell, Sony Vaio, Lenovo, etc., nu fabrică componentele interne, ci stabilesc specificațiile laptopurilor și designul exterior.
Componentele dintr-un laptop sunt fabricate de alte companii, după cum urmează:
– procesoarele – Intel , AMD
– plăcile de bază – fabrici din China dedicate pentru ele.
– memoriile RAM – Kingmax, Kingston, Sycron, Samsung, Elpida, etc.
– hard disk-urile – Western Digital, Hitachi, Seagate, Samsung, etc.
– plăcile video – ATI, Nvidia, Intel, AMD
– ecranele – fabrici dedicate pentru ele, la fel ca în cazul plăcilor de bază.
În privința designului și a culorii preferate, în general cam toți producătorii au modele de laptopuri cu un anumit design sau cu o anumită culoare, trebuie doar căutate.
4. Achiziția să o faceți din magazine specializate IT !
E bine de știut că pe internet se dă cunoscător și cel care nu a făcut altceva decât să instaleze câteva programe, un windows, o imprimantă și gata e expert deci poate da sfaturi … greșit, de multe ori poți fi îndrumat și informat greșit de acești mici cunoscători și să îți dai seama că de fapt ți-ai luat ceva și spre surprinderea ta nu e ceea ce căutai. De aceea e bine să mergem la un magazin specializat IT unde găsiți angajați cu experiență vastă în domeniu care sunt acolo să vă dea sfaturi, să vă informeze și să vă ajute să luați o decizie bună, ei nu vă forțează să cumparați. Ei doar vă recomandă ce să cumparați, fie că produsul îl cumparați după ce sa terminat conversația, fie după o saptămână, o lună sau un an, important este că persoana cu care ați vorbit e acolo pentru dumneavoastră. Ei sunt persoanele care fac asta din pasiune, pentru ei calculatoarele sunt un stil de viață, asta fac zi de zi fie că sunt la locul de muncă sau acasă, așa ca oameni buni apelați cu încredere la sfaturile lor și îndrăzniți să întrebați orice detaliu pentru că hârtiuța pe care scrie câteva caracteristici despre laptop nu vă poate da prea multe detalii 🙂 !!!
Acuma că am rezolvat problema cu de unde știm ce să alegem … sper că ați înțeles că experții în IT îi găsiți în magazinele specializate .
Să trecem la următorul pas … care sunt aceste MAGAZINE SPECIALIZATE ?
Aceste magazine se ocupă doar de un anumit domeniu și sunt experți în ceea ce fac.
În primul rând sunt magazinele care sunt specializate pe anumite domenii: magazine de haine care bineînțeles vând haine, magazine alimentare care vând alimente, magazine mixte care vând și haine și alimente, supermarketuri care vănd de toate pentru toți, și magazine IT care vând produse IT. De aceea când vrem să cumpărăm un laptop, o memorie sau o placă video mergem la magazinul IT nu la magazine la care pe un raion sunt laptopuri iar pe celălalt raion mezeluri.
Și să vă explicăm de ce : pentru că nu sunt specializați pe acest domeniu dar totuși vând așa ceva , ei nu fac service, nu oferă consultanță înainte de vânzare și nici suport tehnic după vânzare. Ei nu fac altceva decât să mute cutiile cu produse dintr-un loc în altul și într-un final la utilizator în brațe.
Ei bine avantajele achiziționării unui laptop dintr-un magazin IT sunt nelimitate și o să enumăr urmatoarele :
– suport tehnic specializat,
– consultanță specializată,
– orientare către nevoia clientului,
– upgrade și service direct în magazin,
– discount-uri pentru clienții fideli,
– promoții pentru toți clienții,
– promptitudine,
– comenzi pentru orice produs comercializat în România,
– produse pentru orice buget dar și pentru cei mai pretențioși clienți.
Un laptop este un produs de utilizare îndelungată pentru care este recomandat să primiți și suport tehnic după cumpărare. Deci nu este bine în coșul de cumpărături de la supermarket, pe lângă orez, zahăr, fructe și legume să puneți și un laptop.
5. Asigurați-vă că Upgrade-ul de performanțe este posibil !
În unele magazinele specializate (care sunt Centru Autorizat Service Laptop) se poate face upgrade de performanțe la orice laptop în momentul cumpărării sau ulterior. Upgrade-ul se poate face la: memorie RAM sau hard disk, cel mai uzual.
Chiar dacă laptopurile au sigiliu pe carcasă, în anumite magazine se poate rupe acel sigiliu (daca acel magazin este reprezentanță locală a producătorului), fiind înlocuit cu altul, iar garanția nu este afectată. Acest lucru se poate face doar la laptopurile achiziționate din același magazin în care se solicită upgrade-ul.
În cazul supermarket-urilor acesta este un dezavantaj deoarece ei nu se ocupă cu așa ceva și dacă îl duceți la un magazin specializat pentru upgrade, există riscul pierderii garanței. Deci, nu era mai bine dacă v-ați fi luat laptopul de la magazin specializat unde dacă nu îți ajung 2GB îți mai pun ei încă 2GB și ai garanție în continuare? Pe lângă faptul că se poate monta memorie RAM în plus, această memorie trebuie și testată, să fie complet compatibilă cu placa de bază sau cu cealaltă placuță de RAM existentă deja în laptop. Sau dacă peste 1an vrei un hard mai mare, la fel mergi la magazinul specializat și îl montează și îl testează, pentru că ei se ocupă cu așa ceva.
6. Centru de Service Autorizat vs. Supermarket
Termenul de garanție este diferit de oferirea/rezolvarea garanției.
Termen de garanție reprezintă perioada de garanție oferită unui produs, exemplu: 1 an, 2 ani. Această perioadă este oferită de fiecare magazin care comercializează produse de utilizare îndelungată. Este obligatoriu prin lege acest lucru.
Oferirea/rezolvarea garanției este un lucru mai complex. Centrele de service autorizat se ocupă de acest lucru. Ele preiau laptopul în garantie, și se ocupă și de repararea lui.
În schimb supermarket-urile nu au deloc departament de garanție, ci numai banc de probe. În acest caz laptopul trebuie trimis de client la centrul de service autorizat de producătorul laptopului. Exista cazuri excepționale când anumite supermarket-uri preiau laptopul în service, dar îl trimit mai departe la centrul de service, ei nici măcar nu pornesc laptopul. Acest centru de service în general este în București.
Iar aici intervine întrebarea: Este mai bine să trimiți laptopul în garanție cu un curier național, sau este mai bine să mergi la magazinul de unde ai cumpărat laptopul și discuți direct cu oamenii de acolo care se vor și ocupa de repararea lui ? De cele mai multe ori un defect se explică altfel în cuvinte decât pe un aviz care se pune în cutia laptopului înainte să-l ia curierul.
Trebuie sa fiti atenți și la faptul ca nu toate magazinele specializate sunt si centru autorizat de service !
( de exemplu One-IT este Centru Autorizat Service pe brandurile: Dell, Toshiba, Acer, Fujitsu, HP )
7. Nu toate laptopurile au Windows instalat.
Poate vă întrebați de ce se întâmplă așa, răspunsul este că există persoane care utilizează Linux (care este un program gratuit) sau au deja o licență de Windows liberă acasă.
Ideea este că un laptop care are Windows preinstalat, are inclus în preț și valoarea licenței. Deci un laptop cu Windows în general este mai slab la configurație decât un laptop fără Windows, ambele fiind la același preț.
Noi recomandăm utilizarea de Windows 7 cu licență. Fie alegeți un laptop care deja are Windows preinstalat, fie achiziționați licența ca un produs separat.
Este important de menționat că în momentul achiziționării unui laptop aveți opțiunea de a cumpăra o licență de Windows mai ieftină decât dacă ați cumpăra-o după câteva zile, săptămâni, luni. Aceste licențe cu preț mai accesibil se numesc “licențe OEM” iar cele care se cumpară ulterior achiziției laptopului se numesc “licențe Retail”. Dacă veți căuta pe site-ul oficial Microsoft, veți găsi:
– licențele OEM pot fi achiziționate doar împreună cu laptopul pe aceeași factură. Valoarea unei astfel de licențe este de minim 400lei (versiunea Home Premium).
– licențele Retail pot fi achiziționate oricând, fără nici o restricție. Valoarea unei astfel de licențe este de minim 750lei (versiunea Home Premium).
Notă: prețurile specificate aici sunt pur orientative.
8. Laptop vs. Netbook
Sunt cazuri în care nu suntem deciși sau nu știm ce să alegem, un laptop sau un netbook.
Fiecare categorie este fabricată cu un scop, pentru un anumit tip de utilizare, după cum urmează:
– Laptopul este pentru o utilizare îndelungată acasă sau la birou, are o greutate de minim 2 kg, și o dimensiune de minim 12inch.
– Netbookul este pentru a fi transportat mai ușor, pentru a fi utilizat chiar și în delegații. Are o greutate de aproximativ 1 kg, și o dimensiune de maxim 10”. Numărul de aplicații folosite în același timp este limitat, pentru o utilizare optimă recomandăm 2-3 aplicații deschise.
Este fabricat pentru accesul rapid la internet, la documente office, pentru greutatea și dimensiunea mică.
9. Aveți grijă la sfaturile primite de la experții cunoscuți sau review-urile postate pe internet de utilizatori !
De multe ori am întâlnit următoarele afirmații:
– Bateriile nu sunt bune la brandul X sau Y.
– Laptopurile X sau Y au probleme cu supraîncălzirea.
Este important să cunoașteți următoarele:
– Bateriile sunt consumabile (ca și în cazul cartușelor de imprimantă). La acestea se oferă o garanție mai mică decât la laptop. “Viața” unei baterii depinde foarte mult de utilizarea ei, cum a fost încărcată, descarcată, formatată, etc.
– Supraîncălzirea unui laptop NU poate fi catalogată ca fiind un defect general pentru un anumit brand de laptop. La fel ca în cazul bateriilor, totul depinde de cum este utilizat laptopul.
Sistemul de ventilație a unui laptop poate să fie înfundat destul de ușor și asta duce la supraîncălzirii lui și într-un final la restartări din senin. Dacă este utilizat într-un mediu plin de praf, sau pe suprafețe care nu-i permit aerisirea optimă (exemplu: pe brațe, pe pat, pe plapumă, peste orice suprafață care nu este dreaptă) este extrem de ușor să se supraîncălzească.
În plus, la fel cum se face curațenie generală într-o casă sau într-un magazin, la fel trebuie făcut și într-un laptop. Acesta trebuie desfăcut complet și curațat complet. Atenție: acest lucru NU se face acasă, ci doar într-un magazin specializat cu personal calificat și aparatură specializată ! Foarte ușor se poate deterioara ceva și în plus, pierdeți garanția pentru orice intervenție neautorizată.
După toate cele scrise mai sus….mai aveți dubii în ceea ce privește alegerea unui laptop?
Dacă răspunsul este da, atunci trebuie să mai discutăm 🙂
Dacă răspunsul este nu, atunci ne bucurăm că am reușit să vă îndrumăm cât de cât.
‘
Mai jos aveți si un videoclip care explică bazele funcționalității Laptop-urilor:
One-IT este Centru Service Autorizat Laptop şi PC in Baia Mare şi Cluj-Napoca
- 5 Sfaturi IT utile in orice business pentru buna functionare a echipamentelor - 8 iunie 2019
- 9 sugestii pentru achiziția corectă a unui LAPTOP - 14 ianuarie 2019
- Baterie Laptop – sfaturi intretinere - 18 iunie 2015
Foarte bune idei ! Multumesc de sugestii !
Foarte utile informatiile.
Am o intrebare: aveti la Cluj un model de Asus la 1299 Lei ( cod X54C-SX035D) – ce parere aveti din punct de vedere tehnic este bun ?
– adica nu ii prea ieftin sa fie si bun ? 🙂
Asus este unul dintre cele mai bune branduri de laptop.
Modelul la 1299 lei are avantaj ca este procesor Sandy Bridge si are iesire HDMI.
Este alegerea cea mai buna la acest nivel de pret.
Multumesc pentru informatii,am notat pe hartiuta tot ce este scris mai sus,asa ca ma voi prezenta la magazin cu ea,chiar este foarte util pentru mine,este totul explicat foarte clar.Felicitari!pentru postare.
Eu cred ca sunt si vinzatori in magazinele IT care primesc comisioane pentru vinzarea unei anumite marci de laptop si bineinteles ca recomandarea se face dupa interesul vinzatorului nu dupa interesul cumparatorului.
Da asa este, sunt vanzatori care vand producatorul si nu performanta unui laptop, dar in momentul in care vinzi ce vrei tu ca vanzator si nu ce vrea clientul ca si cumparator, risti sa ai un client nemultumit care sa-si dea seama ca nu a cumparat ce cauta si sa il pierzi in primul rand pe el ca si client viitor si sa nu recomande altor persoane serviciile tale, asta se intampla in general in supermarket-urile care au raioane dedicate unui singur producator , dar intr-un magazin specializat IT situatia este alta, pentru ca noi si aici pot sa vorbesc de ONE-IT, explicam clientilor ceea ce este scris in acest topic si le oferim cea mai buna varianta indiferent de producator.
AS VREA SA YMI IAU UN LAPTOP SAU UN NOTEBOOK SI AM GASIT CATEVA PE LA O SA LE POSTEZ PT A LE VEDEA AM FACUT O COMPARARE ANTRE ELE PT A VEDEA SI VOI LA CE MA-M GANDIT : A-MI SPUNETI DAK E BN , SI CE SFAT MI-ATI DA, KRE AR FI SA-L IAU.
Buna ziua, acel link nu este valid, puteti sa ne specificati modelele de laptop-uri si va vom da un sfat in alegerea celui care se potriveste nevoilor dumneavoastra si mai mult decat atat daca doriti ne puteti contacta telefonic si va facem o oferta personalizata cu laptopuri la preturi foarte bune . va sfatuiesc sa aruncati o privire si peste noua noastra promotie http://www.one-it.ro/promotii.
Va stam la dispozitie la nr de tel 0730111306 sau pe id-ul de yahoo messenger : oneit_polus@yahoo.com
ce sfaturi a-mi dati pt achizitonarea unui laptop sau notebook de la domo : TOP.:1 NOTEBOOK HP CQ57-425EQ :Procesor AMD Dual-Core E-300, 1.3 GHz, 2 GB DDR3, HDD 320 GB/SATA/5400rpm,
Display 15.6„ HD Brightview cu LED, 1366x768p, ideo AMD Radeon HD 6310/949 MB,
USB2.0 x3, VGA, iesire casti, mic in, card reader, camera web cu microfon, ethernet, WIFI,
Bluetooth, FreeDOS, dimensiuni 37.6 x 24.7 x 3.58 cm, greutate 2.55 kg : Procesor:
Tip procesor: AMD E Series
Frecventa procesor: 1.3 GHz
Model Procesor: E-300 :Comunicatii:
Retea: Ethernet LAN 10/100 Mbps
Wireless: wireless LAN 802.11b/g/n
Bluetooth: Da
Porturi: 3 x USB 2.0
1 x casti
1 x microphone : Software:
Sistem de operare: Free DOS
Display & Video:
Tip display: HD BrightView
Diagonala LCD: 15.6„
Rezolutie optima: 1366×768 pixeli
Chipset video: HD 6310
Tip memorie video: DDR3
Capacitate memorie video: max 947 Mb
Tip Placa video: Dedicata
Procesor video: AMD Radeon
HDD & RAM:
Tip HDD: SATA, 5400 rpm
Capacitate HDD: 320 Gb
Memorie RAM standard: 2048 Mb
Multimedia:
Unitati citire/scriere: DVD Super Multi DL
Webcam: Da
Card Reader: Da
Dimensiuni:
Greutate: 2.55 kg
Dimensiuni (W x D x H mm): 376 x 247 x 35.8 mm
Alimentare:
Baterie: Lithiu-Ion, 6 celule
Alimentator: 65 W AC adapter
Altele:
Tip laptop: notebook SAU: TOP 2.: NOTEBOOK TOSHIBA SATELLITE L750-1MT:
Procesor Intel® CoreTM i3 i3-2330M, 2.2 GHz, bus 1333 MHz, 3 Mb Cache L3, 4 GB DDR3 1333 MHz,
HDD 640 GB/5400rpm, DVD Super Multi DL, ecran 15.6„ TFT HD TruBrite,
Video Nvidia GeForce GT 520M/1GB, 1366x768p, VGA, microfon extern, iesire casti, USB2.0 x2,
Camera web, USB3.0, card reader, HDMI, WIFI 802.11b/g/n, ethernet, bluetooth 3.0 + HS,
BAterie Li-ion, culoare Argintiu inchis cu model de tip matrice, tastatura neagra , No OS
Dimensiuni 380 x 250 x 27.7~37.5 mm, greutate 2.5 kg :Procesor:
Tip procesor: Intel(R) CoreTM i3
Frecventa procesor: 2.2 GHz
FSB: 1333 MHz
Dimensiune cache procesor: 3072 Kb L3
Model Procesor: i3-2330M
Comunicatii:
Retea: Ethernet LAN 10/100 Base-TX
Wireless: wireless LAN 802.11b/g/n
Bluetooth: 3.0 + HS
Porturi: 2 x USB 2.0
1 x USB 3.0
1 x HDMI
1 x VGA
1 x casti
1 x microphone
Software:
Sistem de operare: No OS
Display & Video:
Tip display: TFT HD TruBrite
Diagonala LCD: 15.6„
Rezolutie optima: 1366×768 pixeli
Chipset video: GT 520M
Tip memorie video: Dedicata (DDR3)
Capacitate memorie video: 1 GB
Tip Placa video: Dedicata
Procesor video: NVIDIA GeForce
HDD & RAM:
Tip HDD: SATA, 5400 rpm
Memorie RAM maxima (Mb): 8192 Mb
Tip RAM: DDR3 (1333 MHz)
Capacitate HDD: 640 Gb
Memorie RAM standard: 4096 Mb
Multimedia:
Unitati citire/scriere: DVD Super Multi DL
Webcam: Da
Card Reader: Da
Dimensiuni:
Greutate: 2.5 Kg
Dimensiuni (W x D x H mm): 380 x 250 x 27.7~37.5 mm
Alimentare:
Baterie: Lithiu-Ion
Autonomie de lucru: 4.3 ore
Alimentator: AC adapter (100/240 V)
Altele:
Culoare: Argintiu inchis cu model de tip matrice, tastatura neagra
Tip laptop: notebook SAU.: NOTEBOOK TOSHIBA C855-12X :
Memorie: 4GB DDR3 (1333MHz), Garantie: 12 luni,
Comunicatii: color: EN-C Gloss Precious Black with Crossline,
Diagonala: 15.6„ HD 200 CSV LD, AMD Thames LE-M2 1GB(DDR3/1Gbit) w/o switchable,
Sistem de operare: No OS, Procesor: Pentium B960 (2.20GHz) 1.333Mhz,
HDD: 640GB (5400rpm) SATA, cod producator PSKCEE-005005G5 :
Procesor:
Tip procesor: Intel(R) Pentium(R)
Frecventa procesor: 2.2 GHz
FSB: 1333 MHz
Dimensiune cache procesor: 2024 kb L3
Model Procesor: B960
Comunicatii:
Retea: Ethernet LAN 10/100 Base-TX
Wireless: wireless LAN 802.11b/g/n
Bluetooth: 4.0
Porturi: 2 x USB 2.0
1 x USB 3.0
1 x microphone
1 x casti
1 x HDMI
Software:
Sistem de operare: No OS
Display & Video:
Tip display: TFT HD TruBrite
Diagonala LCD: 15.6„
Rezolutie optima: 1366×768 pixeli
Chipset video: HD 7610M
Capacitate memorie video: 1 GB
Tip Placa video: Integrata
Procesor video: AMD Radeon
HDD & RAM:
Tip HDD: SATA, 5400 rpm
Memorie RAM maxima (Mb): 4096 Mb
Tip RAM: DDR3 (1333 MHz)
Capacitate HDD: 640 Gb
Memorie RAM standard: 8192 Mb
Multimedia:
Unitati citire/scriere: DVD Super Multi DL
Webcam: Da
Card Reader: Da
Dimensiuni:
Greutate: 2.3 kg
Dimensiuni (W x D x H mm): 380.0 x 242.0 x 33.52 mm
Alimentare:
Baterie: Lithiu-Ion
Autonomie de lucru: 4.3 ore
Alimentator: AC adapter (100/240 V)
Altele:
Altele: tastatura numerica
Culoare: Black
Tip laptop: notebook > : TOP 3.:NOTEBOOK HP PAVILION G6-1125sq :Procesor Intel® CoreTM i3 i3-2310M, 2.1 GHz, 3 MB Cache L3, memorie 4 GB DDR3,
HDD 500 GB/SATA/5400rpm, display 15.6„ HD LED BrightView, 1366 x 768p,
Video AMD Radeon HD 6470M/1 GB DDR3,VGA, HDMI, iesire casti, microfon, USB2.0 x3,
Ethernet, WIFI 802.11b/g/n, cititor card SD/MM, camera web cu microfon digital (VGA),
Baterie Li-ion 6 cell, DVD Super Multi DL, FreeDOS, culoare gri-carbune,
Dimensiuni 37.4 x 24.5 x 3.63 cm, greutate 2.55 kg :Procesor:
Tip procesor: Intel(R) CoreTM i3
Frecventa procesor: 2.1 GHz
Dimensiune cache procesor: 3072 Kb L3
Model Procesor: i3-2310M
Comunicatii:
Retea: Ethernet LAN 10/100 Base-TX
Wireless: wireless LAN 802.11b/g/n
Porturi: 3 x USB 2.0
1 x VGA
1 x HDMI
1 x casti
1 x microphone
Software:
Sistem de operare: Free DOS
Display & Video:
Tip display: HD BrightView
Diagonala LCD: 15.6„
Rezolutie optima: 1366×768 pixeli
Chipset video: HD 6470M
Tip memorie video: Dedicata (DDR3)
Capacitate memorie video: 1 GB
Tip Placa video: Dedicata
Procesor video: AMD Radeon
HDD & RAM:
Tip HDD: SATA, 5400 rpm
Memorie RAM maxima (Mb): 8192 Mb
Tip RAM: DDR3
Capacitate HDD: 500 Gb
Memorie RAM standard: 4096 Mb
Multimedia:
Unitati citire/scriere: DVD Super Multi DL
Webcam: Da
Card Reader: Da
Dimensiuni:
Greutate: 2.55 kg
Dimensiuni (W x D x H mm): 374 x 245 x 36.3 mm
Alimentare:
Baterie: Lithiu-Ion, 6 celule
Alimentator: 90 W AC Adapter
Altele:
Culoare: Gri-carbune
Tip laptop: notebook : SAU .: NOTEBOOK TOSHIBA SATELLITE L750-1NM : Procesor Intel® Pentium® B950, 2.10 GHz, bus 1333 MHz, 2 MB Cache L3, 4 GB DDR3 1333 MHz,
HDD 640 GB/5400rpm, DVD Super Multi DL, display 15.6„ TFT HD TruBrite, 1366 x 768p,
Video NVIDIA GeForce GT 520M/1 GB DDR3, VGA, microfon, iesire casti, USB2.0 x2, HDMI,
USB3.0 x1, card reader, WIFI 802.11b/g/n, Fast ethernet, bluetooth 3.0 + HS, camera web VGA,
Dimensiuni 380 x 250 x 27.7~37.5 mm, greutate 2.5 kg, fara OS,
Culoare : Argintiu inchis cu model de tip matrice, tastatură neagra :Procesor:
Tip procesor: Intel(R) Pentium(R)
Frecventa procesor: 2.1 GHz
FSB: 1333 MHz
Dimensiune cache procesor: 2024 kb L3
Model Procesor: B950
Comunicatii:
Retea: Ethernet LAN 10/100 Base-TX
Wireless: wireless LAN 802.11b/g/n
Bluetooth: 3.0 + HS
Porturi: 2 x USB 2.0
1 x USB 3.0
1 x VGA
1 x HDMI
1 x casti
1 x microphone
Software:
Sistem de operare: Nu
Display & Video:
Tip display: TFT HD TruBrite
Diagonala LCD: 15.6„
Rezolutie optima: 1366×768 pixeli
Chipset video: GT 520M
Tip memorie video: Dedicata (DDR3)
Capacitate memorie video: 1024 Mb
Tip Placa video: Dedicata
Procesor video: NVIDIA GeForce
HDD & RAM:
Tip HDD: SATA, 5400 rpm
Memorie RAM maxima (Mb): 8192 Mb
Tip RAM: DDR3 (1333 MHz)
Capacitate HDD: 640 Gb
Memorie RAM standard: 4096 Mb
Multimedia:
Unitati citire/scriere: DVD Super Multi DL
Webcam: Da
Card Reader: Da
Dimensiuni:
Greutate: 2.5 Kg
Dimensiuni (W x D x H mm): 380 x 250 x 27.7~37.5 mm
Alimentare:
Baterie: Lithiu-Ion
Autonomie de lucru: 4.3 ore
Alimentator: AC adapter (100/240 V)
Altele:
Altele: Kensington Lock
Culoare: Argintiu inchis cu model de tip matrice, tastatura neagra
Tip laptop: notebook ACESTEA SUNT , EU AM CEVA GANDURI DAR E BN SI O PARERE ,
pt net , navigare, sa nu astepti pana poimaine pt ynkrkrea paginilor am 100mbs ,din pakte am router , si am si un descktop + laptop , pt download filme etc. vizionare filme de pe net sau downloadabile + tv online yn direct , :d
Din modelele precizate va recomanda TOSHIBA SATELLITE L750-1MT la 2.349 LEI dar acel model nu este in stocul magazinului si este un model mai vechi dar puteti opta pentru un TOSHIBA L850-13P care este un model nou de la TOSHIBA cu o configuratie mai buna si o diferenta de pret mica avand in vedere performantele, aveti si link-ul : http://www.one-it.ro, sau unul foarte performant dar la un pret mai avantajos este acest ACER http://www.one-it.ro/
In cazul in care bugetul nu va permite achizitionarea unuia dintre cele 2 laptopuri recomandate o alternativa foarte buna este : TOSHIBA C850-127 la 1999 LEI http://www.one-it.ro/
Pentru mai multe detalii va stam la dispozitie la nr de tel 0730111306.
Va dorim o zi cat mai placuta .
Dupa cum ati vazut si in articolul de mai sus recomandam achizitia de la un magazin specializat IT ; Laptop-ul este un produs de folosinta indelungata si este important sa aveti asigurat service la el, posibilitatea de Upgrade si consultanta de specialitate.
Buna ziua, doresc sa achizitionez un laptop in viitorul apropiat de la magazinul dvs. din Cluj insa cautand prin multitudinea de informatii disponibile pe internet ba chiar intreband la magazinele de specialitate mai rau m-am afundat in necunostere… Eu doresc un Logan in materie de laptopuri adica pe scurt ceva fiabil. Nu discut dotarile si componentele de top sau nu ci strict fiabilitatea acestora. Dvs, fiind si centru service autorizat, cred ca detineti raspunsurile pe care le caut eu. Oscilez intre Toshuiba, Asus poate si Samsung dar „folclorul” suna asa: nu Toshiba fiindca sunt facute pentru Europa de est, cu alte componente si alta calitate decat ale americanilor; nu Samsung ca e firma tanara inca; Asus nu sunt facute special pentru Eu deci in principiu ce exista in Ro are si americanul pe masa dar nu sut fiabile in timp… Na acuma eu cu cine sa votez!???
Va multumesc anticipar, cu stima Rares S.
Buna ziua, va multumim pentru ca apelati la sfaturile si serviciile noastre, daca sunteti din cluj va invit la magazinul de pe Constantin Brancusi nr. 51 si cu cea mai mare placere va explic in detaliu ce inseamna fibilitatea brandurilor existente pe piata din romania in materie de IT si va ajut sa alegeti cel mai bun laptop care sa va indeplineasca cerintele.
Pe scurt va spun ca fiabilitatea si calitatea laptopurilor este direct proportionala cu pretul lor DAR sunt si exceptii.
Cu prietenie,
Cristian Vasiu.
Sales Manager One-IT Cluj
Tel. 0730111307
Salutare! Am descoperit un studiu foarte bun, legat de conceptele de promovare din Romania. Studiul are la baza si un concurs , unde premiul este un Samsung Galaxy SIII Mini:-) Trebuie să completezi studiul, la final sa te inregistrezii în platformă. Succes!
FOARTE TARE ARTICOLUL ,
DEASEMENEA , PENTRU LAPTOPURI NOI , FOARTE BUNE –PLACI GRAFICE DIN CLASA 1 SI CLASA A 2 – CU VIDEO PREZENTARE PENTRU FIECARE MODEL
CLASELE PLACILOR VIDEO SUNT STABILITE DE UN SITE AUTORIZAT(SE POT VERIFICA MODELELE ACOLO ).
AM ALES DOAR LAPTOPURI CU CLASA 1 SI 2 (DIN 7 CLASE EXISTENTE) SI PROCESOARE i3 / i5 /i7.
NOI CU GARANTIE SI LIVRARE.
(ADICA i3/i5 SUNT PROCESOARELE DUAL CORE SI i7 SUNT CELE QUAD CORE ).
ce imi puteti spune despre modelul asta : Asus K56CB−XX122D, 15.6'', Core i7 3537U, 4096MB, 500GB, GeForce GT740M 2GB, Free DOS ….astept sugestii cat mai repede !!!
Buna, depinde foarte mult pentru ce o sa folositi acest laptop; Acest model are un procesor de generatia a 3-a de i7 si placa video dedicata cu chipset bun – ca si configuratie este destul de puternic.
Referitor la locul de unde achizitionati noi va indicam sa il luati dintrun magazin de specialitate care va poate ajuta si cu suport tehnic.
Help daca conectez laptopul am un sony vaio vpcf series la un lcd prin hdmi se simte diferenta la jocuri la solicitare ma refer este mai indicat sau la fel ?va multumesc
In principiu ar trebui sa fie la fel daca cablu hdmi este de calitate – dar din experienta va spunem ca o sa observati o mica latenta in joc.
Vreau sa achizitionez un leptop, pe care sa-l folosesc la aplicatii tip office, navigare internet, filme, jocuri foarte rar si acelea vechi, ori de cate ori sunt plecat in deplasare sau nu mai am loc la calculatorul de acasa. Pentru mine nu conteaza designul, vreau sa fie un leptop care sa se miste bine pentru nevoile pe care le am si sa fie rezistent. Analizand ofertele actuale pe cateva site-uri am gasit doua modele la care m-am orientat:
1. Laptop LENOVO Essential B590 Celeron 1000M 4GB 500GB Intel HD Graphics FreeDOS
si
2. HP 15.6'' 650, Procesor Intel® Pentium® B960 2.2GHz, 2GB RAM, 500GB, Linux, Grey
Voi ce ati alege? Care sunt mai bine construite, mai durabile hp-urile sau Lenovo
Ce imi puteti spune despre laptop asus , intel core, sistem de operare free DOS …care este mai bun pentru jocuri acesta cu HD graphics sau cu GeForce?
Salut. as vrea o parere despre ASUS X550VC-XX091D. o sa'l folosesc mai mult pentru facultate cu programe gen CAD, e ok?>
O parere despre hp probook 430 procesor i3 1,9?
In sfarsit, niste informatii utile despre intretinerea unui laptop, cu incarcarea bateriilor apareau probleme destul de frecvent. Am creat o pagina cu cel mai bun raport calitate-pret la laptopuri si electronice, pt a veni in sprijinul celor care nu vor sa cheltuie multi bani si sa se bucure de achizitie 1-2 ani – sper sa fie de ajutor celor interesati…voi sharui si acest articol pe pagina, alaturi de tot ce merita citit in domeniul acesta 🙂
Pagina se numeste Lumea Digitala pe facebook 🙂
Acesta este noul articol de pe pagina Lumea Digitala, unde veti gasi multe informatii utile din acest domeniu, printr-un simplu like 🙂
Eu consider ca achizitionarea unui laptop nu trebuie sa reprezinte o investitie foarte mare, deoarece durata de viata a aparatului poate fi redusa din cauza manipularii neglijente, situatie care nu poate evita intotdeauna.Desi laptopurile Apple sunt printre cele mai vandute online, o solutie ma potrivita pentru cei caree calatoresc mai des cred ca ar fi un Lenovo IdeaPad G50-30, care costa cat o tableta de performanta medie si isi face treaba fara probleme. Aceasta pagina de fb https://www.facebook.com/OneIT/ contine informatii exacte pentru o alegere inspirata 🙂
Spor !
Este un laptop de business cu un design excelent. Potrivit pentru office si multitasking, nu este bun pentru gaming.
Momentan in avem la oferta:
http://www.one-it.ro/ultrabook/laptop-hp-probook-430-g2-business-13-3-inch-procesor-intel-core-i3-4030u-1-9ghz-haswell-4gb-500gb-gma-hd-4400-fingerprint-reader-geanta-inclusa.html
Vreau sa-mi cumpar si eu un laptop Laptop HP ProBook 640 G1 14 inch HD+ Intel i5-4210U 4GB DDR3 500GB HDD Windows 7 Pro upgrade Windows 8.1 Pro, dar oscilez intre acesta si Laptop APPLE MacBook Air 11 11.6 inch HD Intel i5 1.4GHz 4GB DDR3 128GB SSD Mac OS X INT Keyboard. Care credeti ca este mai bun.
depinde mult si de ceea ce doriti; HP-ul are ecran mai mare; MacBook-ul are SSD care face ca boot-area si incarcarea de fisiere sa fie mai rapida.
HP-ul are Windows – iar mac-ul are MacOS, depinde cu care sistem de operare sunteti obisnuit.
Prin citirea acestui articol mi-am intarit parerea ca nu am nevoie de un Apple Notebook.
Este mult prea scumpa imaginea Apple ca sa dau atatia bani pentru brand doar.
In plus sunt modele chiar bune de la alti competitori, am gasit si o comparatie exacta aici: http://www.laptop-tableta.ro/macbook-air-si-ultrabook-urile-care-se-bat-cu-apple-prin-7-avantaje/
Buna, am nevoie de o lamurire: ce vrea sa insemne in descrierea unui laptop „non INTEL” 1×1 b/g/n ?!.. desi are in descriere in alte parti, ca ar avea INTEL hd graphics ?! Multumesc!
Cat de bun credeti ca este acesta: www cel .ro/laptop-laptopuri/laptop-lenovo-essential-b590-dual-core-1005m-500gb-4gb-hdmi-l/
Multumesc frumos!
– daca scrie “non INTEL” si b/g/n – inseamna ca placa de retea nu este Intel. Deci face referire la placa retea nu la placa video. Referitor la modelul de laptop de la Cel.ro modelul de cpu este un model mai vechi si nu prea merita.
La un pret bun si cu licenta de windows este urmatorul laptop: http://www.one-it.ro/laptop-notebook/laptop-asus-15-6-x553ma-hd-procesor-intel-celeron-dual-core-n2840-2-16ghz-bay-trail-4gb-500gb-gma-hd-windows-8-1-bing-black.html
Deci dupa tine care esti un client informat cand cumperi legume-fructe ,te duci la piata nu la reteaua de tip hipermarket, sau cand te duci sa cumperi carne te duci la macelarie nu la aceeasi (alta) retea de hipermarket,cand cumperi baterii nu te duci la hipermarket,etc… Nu-i asa ca am inteles bine postarea ,sau numai cand e vorba de bussinesul tau/jobul tau este bine sa cumperi din alte locuri decat de la hipermarket ?
Prin postarea ta ai intrat intr-o discutie de genul "apples and oranges" si demonstrezi ca nu ai inteles, sau mai rau , nu vrei sa intelegi, mesajul articolului. Desi esti in domeniul de retail , vad ca vanezi doar clientul care e mereu pe fuga si nu e interesat ce cumpara , doar sa fie mult ,ieftin si comod. Pe de alta parte un client/ cumparator informat ,care se respecta, va merge la piata sau la macelar pentru produse proaspete si superioare celor din supermarket. Daca tu cumperi calculatoare la fel cum cumperi paine , sau daca iti permiti Macbook Pro pentru net si Facebook ,felicitari .
Pentru multi achizitia unui laptop e o investitie de mai multi ani . Si de asemenea cred ca s-ar opta pentru ajutorul oferit de niste profesionisti vs baietii de pe raion , pentru a folosi bugetul alocat in mod optim.
PS. nu sunt afiliat one-it ,nu fac reclama, sunt doar pasionat de calculatoare .
Poate serviciile sunt bune, dar textul… lasa mult de dorit!
Ar trebui sa il dati la corectat/revizuit, sunt multe dezacorduri, exprimari neprofesionale, parca este nitel cam (mult) agramat cel ce a scris articolul! Nici organizarea articolului nu este buna… ca sa nu vorbim de lungimea articolului care este mult prea mare, marita artificial, prin introducerea de "informatii" arhicunoscute si, deci, inutile!
Firma pare OK, de asta am dorit sa va arat ce va trage in jos!
Spor in toate! 🙂
Mersi de sfaturi, interesant articol, util si la subiect.
Consider ca acestea sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le luam in considerare daca dorim sa alegem un laptop nou.
Cel mai important este sa ne gandim in primul si in primul rand la utilitatea sa si in functie de asta alegem si configuratia.
Medion® Akoya P2214T Notebook sau aspire switch 10 ? Multumesc anticipat pt raspuns
Daca imi i-au un laptop:acer e3 cu sistem de operare Linux si pun windows pe el pierd garantia ?
Buna, as dori sa cumpar un Laptop Gaming I5 si puteti sa-mi spuneti daca sfaturile de pe acest link sunt bune? Linkul: http://www.laptop-tableta.ro/sfaturi-pentru-cumpararea-unui-laptop-de-gaming-cum-il-alegi-pe-cel-mai-bun/
Sall, o parere despre toshiba satelliti L50-B-25L, intel core I7 -5500u pana la 3.0 ghz , 15.6 , 4gb, 1TB , AMD radeon r7 M260 2Gb DDR3
Pret 3000 lei
As putea lua ceva mai bun de banii astia?
o parere despre Laptop-urile DELL Consumer ??
As vrea sa imi cumpar un laptop dar as vrea sa fie atat pt office(adica mail.uri lucru in word etc) cat si pt gaming bine preferabil ar fii sa bată mai mult pe gaming(nu foarte mult)….pe scurt sa fie echilibrat dar sa tinda spre gaming…..
Intrebarea mea este ce marca de laptop imi recomandati cu un buget maxim maxim de 1600 lei
Lenovo asus acer dell tosiba hp…..
Ma tot gandedc la un asus dar….
Cel mai bun Pret Calitate . dupa parerea mea il gasiti aici la One IT.
Salut .
Felicitări pentru modul în care ai organizat acest website . Subiectele sunt impecabil argumentate .
Vreau să-mi cumpăr un
Laptop Dell Precision 7710 17.3 inch Ultra HD Intel Core i7- 6820 HQ , 32GB , DDR4 1TB HDD , 512 GB SSD , nVidia Quadro M3000M 4GB FPR Windows 10 Pro Black .
Poți te rog să-mi dai cateva detalii despre sistemele lui de securitate
Kensington lock
Parola Bios
Parola HDD
Cititor amprenta
şi
Suport TPM ,
mai exact avantajele şi dezavantajele fiecăruia dintre ele ?
Mulțumesc .
Sunt in cautarea unui laptop si in prima faza am inceput sa colind internetul. Asa am dat peste pagina dtra. https://www.one-it.ro/blog/9-sugestii-de-care-sa-tii-cont-pentru-achizitia-corecta-a-unui-laptop-notebook/. Spuneti in articol ca configuratia unui sistem cu win preinstalat este mai mai slaba ca una a unui sistem fara win. Ma uit aici http://www.one-it.ro/promotii/laptop-uri-tablete/brand-asus/intel-core-i5 (Laptop ASUS X555LB-XX025D (Procesor Intel® Core™ i5-5200U (3M Cache, up to 2.70 GHz), Broadwell, 15.6″, 4GB, 1TB, nVidia GeForce 940M@2GB – 2059 lei) si aici: Laptop ASUS X541UA-XO358T cu procesor Intel® Core™ i5-6198DU 2.30GHz, Skylake™, 15.6″, 4GB, 128GB SSD, DVD-RW, nVIDIA® GeForce® 920MX 2GB, Microsoft Windows 10, Chocolate Black) care credeti ca este mai bun? Referitor la specialistii din magazine cele spuse poate sunt valabile in orasele mari dar in cele mai mici nu ai decat Flanco, Altex (MediaGalaxy) si din experienta proprie am costatat ca nu prea se pricep sau sunt rau intentionati in sensul ca iti recomanda produsele cu pret mare, nevandabile pe care le prezinta „varf de gama”. Ar fi interesant sa actualizati articolul (au aparut procesoare noi, SSD-uri) si pe baza experientei si a caderilor in si dupa garantie sa faceti un clasament al marcilor.
O seara buna.
Eu nu m-am uitat la placa de retea cu care a venit laptopul Asus F550J si m-am trezit ca are placa de retea Atheros in loc de Intel, iar acest lucru ma impiedica sa folosesc tehnologia Intel Wireless Display (WiDi) pe televizor. Asa ca fiti atenti la orice detaliu inainte de a va cumpara un laptop..