7 sfaturi pentru securitatea site-ului web: Cum să vă protejați site-ul de hackeri
În ultimul timp, atacurile digitale s-au înmulțit foarte mult. În special site-urile web și serverele online sunt ținta hackerilor. Pentru a fi în siguranță, țineți cont de câteva recomandări ce trebuie urgent revizuite și puse în aplicare, atât de cei care administrează site-ul web al companiei voastre, cât și de userii obișnuiți.
Multe firme și persoane s-ar putea să nu creadă că site-ul lor ar putea fi o țintă pentru hackeri, dar asta se întâmplă tot timpul – în fiecare zi.
Statisticile spun că există un atac la fiecare 39 de secunde în medie pe web și, în medie, 30.000 de site-uri web noi sunt sparte zilnic.
Conform studiilor, un site web obișnuit al unei mici afaceri este atacat de aproximativ 50 de ori pe zi. Este foarte mult și, de aceea, ar trebui să vă investiți timpul pentru a vă asigura că site-urile dvs. sunt protejate.
Ori de câte ori cineva vă vizitează site-ul web, trimite un e-mail sau încarcă orice fișier, are loc comunicarea între browser-ul său web și serverul site-ului dvs. web. Va trebui să faceți câțiva pași pentru a păstra această comunicare în siguranță.
1. Utilizați conexiunea HTTPS peste tot
Unul dintre primele sfaturi de securitate a site-ului web pe care ar trebui să le implementați în lumea de astăzi este să îl securizați cu o conexiune HTTPS, ce poate fi realizată folosind un certificat SSL/TLS furnizat de o autoritate de certificare respectată. Cel mai bun certificat depinde de cerințele site-ului dvs. – diferă de la un site la altul. Din cauza politicii Google, este obligatoriu să aveți instalat un certificat SSL/TLS. În caz contrar, vizitatorii site-ului dvs. vor vedea un mesaj de avertizare „Nu este sigur” sau, în cel mai rău caz, site-ul web nu se va încărca complet pe browsere web populare, cum ar fi Google Chrome sau Mozilla Firefox. Odată ce achiziționați un certificat SSL, devine responsabilitatea dvs. să aveți grijă de cheia privată. Veți dori să păstrați cheia privată în siguranță. Dacă hackerii le obțin, ei pot rupe cu ușurință criptarea și pot obține datele valoroase ale site-ului dvs.
Dacă site-ul are date sensibile de la vizitatori, cum ar fi detalii bancare sau detalii ale cărții de credit, atunci un certificat SSL EV (Extended Validated) este cel mai potrivit. Acesta adaugă detaliile companiei dvs. la certificatul SSL, oferind indicii vizibile utilizatorilor site-ului pentru a se asigura că au de-a face cu un site web sigur.
Puteți verifica aici site-ul dvs. dacă are SSL valid: SSL Checker
2. Utilizați parole puternice
Cele mai comune tactici ale hackerilor de a accesa fișierele unui website sunt cele prin care încearcă să ghicească userul și parola de acces. De ce? Pentru că utilizatorii tind să folosească usere și parole slabe, ușor de memorat, de tipul: user – admin, parola: admin. Un lucru total greșit!