Atenție! E-mailuri de tip phishing care se folosesc de imaginea CEC Bank

phishing

În ultima perioadă, circulă pe internet e-mailuri suspecte care se folosesc de numele și imaginea CEC Bank. Află cum identifici e-mailurile de tip phishing și ce trebuie să faci pentru a nu fi victima hackerilor.

 

E-mailurile de tip phishing au devenit cea mai comună formă de fraudă cibernetică și sunt create cu scopul de fura identitatea și banii victimelor.

Cum le identifici?

Cea mai bună modalitate de a te proteja de e-mailurile de tip phishing este să le identifici și să nu dai curs solicitărilor.

Iată câteva elemente care îți indică faptul că e-mailul nu este trimis de compania din partea căreia se pretinde a fi trimis:

1. Verifică adresa de e-mail de pe care s-a trimis mesajul – dai un singur click pe „Plăți și facturare CEC Bank” pentru a vedea adresa de e-mail. Dacă este un e-mail precum cel din exemplul dat în acest articol (kittrin_m@veninecable.com), aceasta nu este adresa CEC bank. În spatele acestor e-mailuri sunt diferite domenii web care au fost sparte și de pe care se trimit spam-uri de phishing. Read More »